Behandlingar, kurser

Behandlingar

 

massage.jpg

SVENSK KLASSISK MASSAGE

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Den är en variationsrik massagemetod som går att använda till alltifrån en lätt avslappningsmassage till tuff idrottsmassage med specifik muskelmassage.
Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i kroppen och ger en behaglig avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke.
Vid massagen frisätts oxytocin som är ett hormon som ger dig lugn och ro samt halten av stresshormoner minskar.
Massage verkar kroppsligt och emotionellt. Massagen uppges ha en verkan både på kroppsliga och emotionella faktorer, såsom ökat lymfflöde och ökad blodcirkulation (smärtor och trötthet beror ofta på en lokal blodbrist som motverkas av massagen) och sammanväxningar och knutor i musklerna motverkas. Även hormonutsöndringen påverkas.
Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, reumatiska besvär, sömnsvårigheter, huvudvärk, svullnader orsakade av dålig Lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Massage bör däremot inte ges vid tillstånd som feber och infektioner, elakartade tumörer eller blodpropp, bakteriella inflammationer eller hudåkommor

TAKTIL MASSAGE

Taktipro är en mild massage, mjuk omslutande beröring med varsamma styrkningar som aktiverar beröringsreceptorerna. Anpassat efter varje individ ges Taktipro med respekt, omtanke och lyhördhet.
Genom Takriprorörelserna stimuleras smärtlindring och det parasympatiska nervsystemet - motpolen till adrenalinpåslag och stress. Metoden påverkar både givare och mottagare. Att bli sedd och bekräftad är ofta nyckeln till bättre samarbete mellan individer och personalgrupper.
Taktipro ges efter en bestämd struktur som är utvecklad efter hudens utformning. Metoden innebär också närvaro och koncentration, att med lyhört bemötande se till hela människan.
Effekter: Ökat samspel, lugn, avslappning, bättre sömn, förbättrad mag- och tarmfunktion, sänkt blodtryck, ökad självkänsla, mindre stress och lindring av smärta.